BSc

Fizika alapképzési szak

 1. Szak neve: Fizika alapképzési szak
 2. Szakképzettség: Fizikus
 3. Szakirányok:
  • Fizikus
  • Informatikus-fizika
 4. Képzési idő: 6 félév
 5. Az oklevél megszerzéséhez szükséges kreditek száma: 180 kredit
 6. A BSc-ben a szakirány választása nagyban meghatározza a hallgató további tanulmányait, az MSc-ben oktatott tárgyak egy szakirányon belül támaszkodnak a megfelelő BSc szakirányon elsajátított ismeretekre. Szerencsés tehát, ha az alapképzésben az első év végére a hallgatók már határozott elképzelésekkel rendelkeznek választandó pályájukról. Természetesen biztosított a szakirányok közötti váltás, az MSc-re való bejutásnak nem feltétele az azonos szakirány teljesítése a BSc-ben.

  A szakirányok közötti választásra a második félév végén kerül sor. A három szakirány közül minden hallgató szabadon választhat, nincsenek létszámkorlátok.

  A mesterszakokra való bejutás esélyeit növeli a jó tanulmányi eredmény, ez a felvételi eljárásban a hozott pontok formájában jelenik meg.

  A fizikus szakirány

  Elsősorban azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik fizikus kutatói pályára készülnek. Mélyebben érdeklődnek a fizika, mint tudomány iránt, törekednek a felsőbb fizikai, informatikai és matematikai ismeretek megszerzésére és ezért tanulmányaikat a fizikus MSc szakon kívánják folytatni

  Az Informatikus-fizika szakirány

  Elsősorban informatikai érdeklődésű hallgatóknak ajánljuk. Olyan programozási, számítógépes ismeretek sajátíthatók el, amivel akár a három éves képzés végén, a BSc diploma megszerzése után is el lehet helyezkedni. Emellett a választható tárgyak keretében gondoltunk az informatika mellett a fizika iránt is érdeklődő hallgatókra. Ők az MSc informatikus fizika szakirányán tovább bővíthetik ismereteiket.
 7. A képzéssel kapcsolatos további információk:

  Szakmai tájékoztatás

  Dr. Almási Gábor
  tanszékvezető, egyetemi docens
  E-mail: almasi [k] fizika [p] ttk [p] pte [p] hu
  Cím: 7624 Pécs Ifjúság útja 6.
  Postai cím: 7604 Pécs Pf.: 266.
  Telefon.: (72) 503600 - mellék: -, Fax: (72) 501571